بسیاری از افراد در سراسر جهان از رژیم‌های سرشار از پروتئین مانند رژیم آتکینز برای کمک به تغییر وزن ناخواسته استفاده می‌کنند.

کربوهیدرات - غذا - رژيم - آشپزي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، در حالی که چنین رژیم‌هایی می‌توانند مؤثر باشند، اما نگرانی‌هایی وجود دارد که رعایت آنها برای مدت طولانی می‌تواند باعث آسیب به کلیه‌ها در برخی از گروه‌های در معرض خطر مانند افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شود، زیرا بدن در دفع حجم زیادی از زباله‌های پروتئینی دچار مشکل می‌شود.

به گزارش دیلی میل، با این حال، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که رژیم کم‌کربوهیدرات حاوی پروتئین بالا ممکن است در برخی موارد عملکرد کلیه را بهبود بخشد.
ایده این رژیم‌ها این است که پروتئین (مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ) و چربی‌ها متابولیسم را افزایش داده و احساس سیری بیشتری ایجاد می‌کنند، در نتیجه کالری کمتری مصرف می‌شود.

در سال ۲۰۱۹، پروفسور «دنیس فوکه»، رئیس سابق کارگروه تغذیه کلیه در اروپا، که تحقیقات خود را در مورد تأثیر شیوه زندگی و رژیم غذایی بر سلامت کلیه‌ها انجام می‌دهد، هشدار داد که رژیم غذایی با پروتئین بالا می‌تواند بیماری کلیوی مزمن با درجه پایین را که در افراد مبتلا به دیابت شایع است افزایش دهد.

اما اخیراً مطالعات نشان داده‌اند که رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات (کمتر از ۱۳۰ گرم در روز) و با پروتئین زیاد می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشد.

بررسی‌ها نشان داد وقتی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به مدت ۲۳ ماه رژیم کم‌کربوهیدرات را دنبال کردند، در ۴۶ درصد آنها، وضعیت معکوس شد و دیگر نیازی به مصرف دارو نداشتند.

نتایج مطالعه فعلی نشان می‌دهد که نگرانی‌های قبلی در مورد تأثیر رژیم‌های غذایی با پروتئین بالا در آسیب به کلیه، بی‌اساس است.

کد خبر 620304

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • من IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
    0 0
    لطفا درباره رژیم کتو هم توضیح بدید. ممنون